Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: 7/8 ТВЖурналистката Светла Петрова разкри в предаването Крум

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: 7/8 ТВЖурналистката Светла Петрова разкри в предаването Крум
Коментари Харесай

Светла Петрова: Медиите, които продължават да са критични към властта, работят при тежки условия

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: " 7/8 ТВ "

Журналистката Светла Петрова разкри в предаването " Крум Савов Live ", че не е била поканена от БТВ за честването на 20-годишнината на медиите. Тя бе водеща на предаването " Сеизмограф " преди години там.

" Не ме поканиха за 20-годишнината, само че " Сеизмограф " е бил упоменат в някакво студио, имало е малко изявление с Иво Инджев. Няма по какъв начин да бъдем изчегъркани от историята на тази телевизия. Даже мисля, че ние направихме мощната, огромната, меродавната телевизия, пък по-късно някои отидоха да употребяват. А ние си митарстваме по медиите. Направих си сметка какъв брой пъти сме се засичали с теб, Круме, по медиите. В интерес на истината, в Livenews, където бяхме с теб, най-свободно съм работила през цялата ми професионална процедура. До степен, че да не се знае кои са ми събеседниците за деня. Велика полезност е свободата за това да не се сърдим, че не ни загатват тези, за които тя явно не е чак толкоз велика ", сподели тя, а Крум Савов добави: " Заради които е на 111-о място. За които днеска накудкудякаха и " нагъли-гълиха " мисирките нашия кореспондент поради два неуместни въпроса. И го нападнаха журналистките ".  " Това не е за първи път. Те го атакуваха и на предходните брифинги и разбрах, че към този момент брифингите са анулирани. Така че той може да си го припише като заслуга ", отговори Петрова

Тя бе върната и към състезанието за проверяваща публицистика на фондация " Радостина Константинова ", където е жури. Водещият посочи, че премията е била присъдена на Теодора Трифонова от БТВ за материала " Къщи без посетители ", само че след това от уеб страницата " Биволъ " са се обидили, защото първичните разкриващи обстоятелства са били техни в материала им " Къщи за тъщи ".

" Да, обаче " Биволъ " не участваше с техните следствия. А и материалът на БТВ е надграждане. Все едно предходната година, когато " Свободна Европа " разкри за жилището на Цветан Цветанов, а след това " Биволъ " надградиха историята с техни обстоятелства от следствие, да кажем, че заслугата за техния материал е единствено на " Свободна Европа ". Тази година имаше доста следствия, популярност Богу. Уважавам труда на " Биволъ ", даже ги поучавам, в случай че имат искания, да си ги потърсят по открития ред. Аз знам, че медиите, които не престават да бъдат сериозни към властта, и които вадят безобразията на властта, каквато медия е " Биволъ ", при какви тежки условия работят. Аз постоянно съм ги уважавала за това, което вършат, и не желая те да считат, че ние надали не имаме някакво отношение или сме се поддали на някакво подстрекателство. Моят любимец беше различен, само че общият брой точки бе за следствието на БТВ. На 6-7 следствия дадох 10 точки. Ами примерно в " Алтернативата " на ТВ1 отиват всички сътрудници, които са взели участие, тъй като имаше доста положителни следствия, и бе въпрос на няколко точки разлика. На ТВ1 предаването, и на Милен, господ да го елементарни. Ние всички сме от едната страна на барикадата и не сме толкоз доста като общественост, и не трябва да има разцепление сред нас. Разбирам обидата им, би трябвало да търсят някакви способи фактически да потвърдят правотата си, само че не трябва да се разединява тази общественост ", разяснява още тя.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР